Κάτω Γούβες, telephone+30 28970 43300 email facebook instagram

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ

Το Gouves Water Park Holiday Resort βρίσκεται στο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό των Γουβών, μόλις 300 μ. από μια οργανωμένη αμμώδη παραλία με ρηχά, ζεστά νερά. Προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, για οικογένειες ή ζευγάρια ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην πόλη του Ηρακλείου και στην κοσμοπολίτικη Χερσόνησο από την οποία απέχει μόλις 8 χλμ. Με αφετηρία το Gouves Water Park Holiday Resort μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά σημαντικά αξιοθέατα της Κρήτης όπως το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, το Cretaquarium κ.ά.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Gouves Water Park Holiday Resort απέχει 18 χλμ από το Ηράκλειο, τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ηρακλείου είναι η Κνωσός (λίγο έξω από την πόλη) και το ενετικό λιμάνι με το επισκέψιμο ενετικό φρούριο Κούλες και τα νεώρια. Στο Ηράκλειο βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή μινωικών εκθεμάτων στον κόσμο. Επίσης στην πόλη λειτουργούν και άλλα αξιόλογα μουσεία όπως το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που προσφέρει δραστηριότητες για παιδιά. Στο κέντρο του Ηρακλείου θα βρείτε πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Το θέρετρο της Χερσονήσου απέχει 8 χλμ από το Gouves Water Park Holiday Resort. Η Χερσόνησος είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή της και για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Εδώ θα βρείτε πληθώρα εστιατορίων, καφέ, μπαρ, beach bar κ.ά. Στην περιοχή της Χερσονήσου θα βρείτε επίσης μια σειρά από οργανωμένες παραλίες με αμμουδιά.

CRETAQUARIUM

Η επίσκεψη στο Cretaquarium είναι μια προτεινόμενη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Το Ενυδρείο Κρήτης παρουσιάζει στις δεξαμενές του τον υποβρύχιο κόσμο της Μεσογείου και φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό πλασμάτων του βυθού, από μέδουσες και καρχαρίες, μέχρι χελώνες Caretta caretta και ψάρια-μετανάστες από τροπικές θάλασσες. Το Cretaquarium απέχει μόλις 2 χλμ από το Gouves Water Park Holiday Resort. Περισσότερες πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες: https://www.cretaquarium.gr/en

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΝΩΣΟΥ

Η Κνωσός, ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης απέχει 21 χλμ από το Gouves Water Park Holiday Resort. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και λαμπρότερο ανάκτορο του Μινωικού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού που άκμασε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Κατά την περιήγηση σας θα θαυμάσετε την πολύπλοκη αρχιτεκτονική του ανακτόρου, θα δείτε την Αίθουσα του Θρόνου του βασιλιά Μίνωα, την κεντρική αυλή, τα βασιλικά διαμερίσματα, τα Διπλά Κέρατα, σύμβολο της μινωικής θρησκείας κ.ά. Συνδυάστε την επίσκεψη σας στην Κνωσό με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη στο νομό Λασιθίου. Έχει ένα μικρό λιμάνι που ενώνεται με τη λίμνη Βουλισμένη, δημιουργώντας ένα όμορφο σκηνικό. Στον Άγιο Νικόλαο θα βρείτε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Από το λιμάνι της πόλης ξεκινούν πλοία που κάνουν ολοήμερες κρουαζιέρες στον κόλπο του Μεραμπέλου και κάνουν στάση στη Σπιναλόγκα.

Αποστάσεις από σημεία ενδιαφέροντος

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: 17 χλμ
Λιμάνι Ηρακλείου: 18 χλμ
Ηράκλειο: 19 χλμ
Κνωσός: 21 χλμ
Cretaquarium: 2 χλμ
Χερσόνησος: 8 χλμ
Μάλια: 16 χλμ
Άγιος Νικόλαος: 46 χλμ
Crete Golf Club: 11 χλμ
Acqua Plus Water Park: 11 χλμ
Dinosauria Park: 2 χλμ
Watercity Waterpark: 9 χλμ

epsa